The world we live in


Jag är extremt uttråkad. Vill bara lämna detta hus och aldrig komma tillbaka, typ. Jag har verkligen ingenting att göra. Eller okej, jag har ingenting jag kan och vill göra just nu. Visst skulle jag kunna plugga men har verkligen ingen lust med det. Hade det varit ljust hade jag kunna fotograferat (har suttit och läst min fotograferingsbok och är ivrig att få gå ut och lära mig alla inställningar som min kamera har men som jag inte vet hur man använder, än...). Men nej det går inte för det är kolsvart ute och jag hatar att fota med blixt. Allt jag vill göra just nu inkluderar antingen ljus eller mina kompisar, och inget av dem är tillgänliga just nu. Blä. Jag saknar sommarlovets frihet och ljustimmar.

Hjärtat i halsgropen


Satt ensam hemma uppe vid datorn och läste bloggar och lyssnade på musik när jag hörde någon komma in i huset. Jag ropade hallå utan att få något svar och hörde hur någon började springa uppför trappan. Paniken grep tag i mig omedelbart och jag bannade mig själv för att inte ha låst dörren och förberedde mig sedan för att bli mördad sjutton år gammal av någon sexgalen psykopat. Döm av min förvåning när inkräktaren som visualiserades framför mig var Julia (som åkt till skolan bara en timme tidigare). Dock ersattes lättnaden fort av vrede och hade det inte varit för att hon köpt med sig en crossiant till mig hade hon fått betala dyrt. Tydligen hade den lilla skitungen inga lektioner idag och hon hade fått skjuts hem av Malin. Så mycket för den lugna dagen jag hade framför mig...
Idag är förkyldningen av någon konstig anledning värre och jag har nu även tappat matlusten (och det ska krävas mycket för att jag ska tappa matlusten). Dock ska jag nog få ner crossianten utan större problem (vissa saker går alltid ner..). Men imorgon tänker jag iallafall åka till skolan oavsett hur jag känner mig. Klarar inte av att ligga hemma längre. Nu ska jag få i mig den där crossianten och sedan sätta på en bra film. Hoppas alla andra mår bättre än vad jag gör.
Ida

Första advent


Första advent idag, helt otroligt vad tiden går fort! Igår julpyntades det i stallet och jag måste säga att en viss julkänsla har infunnit sig i mig nu. Idag mår jag väl något bättre men näsan rinner fortfarande och nu har jag börjat hosta också. Hoppas verkligen att jag kan gå till skolan imorgon, men vi får se. Om inte annat lär jag gå dit bara för att göra matteprovet. Jag saknar alla mina vänner som jag inte har fått träffa på ett par dagar nu.
Appropå barkbåtar så håller pappa på att skruva ihop vår nya tv-bänk från Ikea, är helt säker på att den kommer passa perfekt i tv-rummet.
Nu ska jag försöka plugga lite matte iallafall. PeaceOut.

Jag ska aldrig nånsin glömma hur det känns


Att vara sjuk är verkligen värdelöst. Från att bara ha vaknat upp och känt mig lite halvdålig igår har jag nu gått och blivit dunderförkyld. Jag som skulle jobbat idag och sedan planerat att ha en mysig helg med mina vänner får nu tänka om. Det får nog bli till att stanna inne i huset hela helgen och plugga matte. Kul liv. Verkligen.
Just nu spelas Cowboys med kent på repeat som får bli min räddning.
Stora känslor stora ord
men allt av vikt Jag säger
har Jag stulit ur en bok
Jag läste nåt om kyssar
nånting som alla vet
men som dom aldrig lyckas fånga
i filmerna man ser

Just great

Jag är sjuk, bra. Jävligt bra. (FANJÄVLAHELVETEJAGHATARDET! Gud,varför just jag?)

If only that someone was me


Wildhorses- Natasha Bedingfield


X

Jag vet inte vilket ord det är jag letar efter. Förväntansfull? Lättad? Glad? Nervös? Rädd? Livrädd?
Jag återkommer när jag vet. Nu äter jag lunch och struntar i att plugga.

Eye of the tiger


Jag har kommit på att jag vill bli tiderfadder. Det finns ju fadderbarn som får hjälp varför ska inte djuren få det? Sitter mest och skrver det här för att distrahera mina röriga tankar. Försöker även gissa orden till Carolines grekiska prov, det går dock inte så bra. Jag håller mig till tigrarna. Random blogg inlägg till en random dag.

Some things, we don`t talk about


Jag saknar höstlövens färger, nu är allt bara grått och kalt. Ska snart iväg till skolan för att ha ännu en tråkig skoldag. Redovisning på samhällskunskapen blir det troligen också, och sedan avslutar jag dagen med två timmars naturkunskapslektion. Hur mysigt låter inte det?

New Moon

Har just varit och sett New moon som blev största besvikelsen någonsin, typ. Hela filmen var bara jätte konstig med skum bakgrundsmusik i typ varje scen, och vi som gått och väntat i ett år på den här filmen.. Nej det var inge kul alls. Imorgon är det skola, även det mindre kul. Nu är det dock inte långt kvar till jullovet, vilket betyder att halva min tid på Roden(äckel)gymnasium är avklarad, och det ser jag fram emot. Har jag sagt att jag hatar samsam?


Grattis på födelsedagen vännen!


Ibland gör man rätt ibland gör man fel, lev med det

Fredagen gick väl inte riktigt som jag tänkt mig. Jag mådde bra tills jag inte mådde bra, typ. Men det är sånt som händer, och hela kvällen var faktiskt inte en katastrof:)
Igår var jag minst sagt sliten och red bara ett pass på eftermiddagen, som trots omständigheterna gick riktigt bra. På morgonens pass var min kära lilla häst minst lika duktig. Nu jäklar ska vi träna för att tävla i vår!
Resten av dagen består av en till lektion, hjälpa mamma med maten och sedan gossip girl. Imorgon är jag ledig och det är hur skönt som helst. Over&Out.

19 november


Här är en bild på en del av mitt nya halsband från chicy.se, och det är riktigt riktigt snyggt om du frågar mig. Nu ska jag iväg och äta kladdkaka i Lohärad, imorgon är dagen vi alla har längtat efter. Jag är förväntansfull.


Andnöd

Just nu är jag definitionen av "speedad". Har tvingat ner en lussebulle till frukost, som var det enda som gick ner. Väntar otåligt på att hästarna ska äta upp sin frukost och det ska ljusna någorlunda så jag kan rida. Klockan är halv sju men jag är klarvaken. Måste försöka varva ner. Men det går inte så bra. Andetagen fastnar i halsen och lungorna blir emellanåt utan syre. Vilket gör mig ännu mer virrig. 
Jag saknar sommarens ljust-dygnet-runt-effekt just nu.  


Shadow


Börjar inte förens tio i ett idag, så passade på att rida innan skolan. Nu sitter jag nyduschad och ska snart föna håret för att göra mig redo för skolan. Syster är uppe i Östersund för att titta på gymnasium och igår fick jag ett sms av henne som endast var ämnat för att göra mig svartsjuk. Julia hade tydligen fått prova Thore som är Camillas vackra hingst, lite som lockbete att börja på Dille gymnasium (Camilla är våran ridlärare som även är lärare på Dille). Att säga att jag blev lite avundsjuk är en rätt stor underdrift. Dock hoppas jag inte att Julia börjar däruppe, måste säga att jag saknar henne bara efter en dag. Känns konstigt att sitta runt middagsbordet utan henne. Hur som haver, nu måste jag föna håret.
Take care.
Ida. 

All that I wanted was you


Det var meningen att jag skulle läsa ut en bok igår, så att jag kunde göra en engelska uppgift idag. Det gick ju sådär. Boken var så tråkig att jag somnade klockan sju. Vaknade förvirrat upp vid kvart i nio, gick upp och borstade tänderna för att vakna till. Gick för att läsa boken igen och somnade sedan efter kanske en kvart. Lyckat. Men det är  väl inte hela världen antar jag.
Längtar fruktansvärt mycket till fredag då Calles nitton fylda år skall firas! Förhoppningsvis blir det en lika lyckad kväll som för ett år sedan, då hans artonårsdag firades.
Nu måste mitt kråkbo till hår styras upp innan bussen går. Över&Ut.

Jag har inga ord för vi andas, tänker, känner samma sak

Gårkvällen blev sjukt mysig. Först åts det god middag, sen bakades det lussebullar och kollades film (tack Linnea för att du står ut med mig även fast jag alltid somnar mitt i filmen). Vid halv elva kom ett lussebulls-suget gäng som stannade för att fika och kolla på I taket lyser stjärnor. Klockan tolv hade alla åkt hem och jag gick för att få lite efterlängtad sömn. Idag är jag helt slut så jag tror jag skjuter upp övningskörningen och pluggandet tills imorgon, idag vill jag bara ligga och läsa fina texter och lyssna på Kent. Njut av söndagen.
Ida.

Saturday night


Nu ska vi baka lussebullar och kolla på julfilmer kvällen lång. Det blir inte så mycket bättre.
God Jul i förskott, eller något.

Bygg något vackert eller krossa allt


Jag har varit extremt produktiv idag, och borde egentligen bara vara stolt över mig själv. Men ändå är jag sjukt stressad och kan inte slappna av. Jag behöver helg. Ska göra iordning en kopp söder te och provsmaka en muffin som syster just bakat, kanske det kan få mig att slappna av. Har en sorts oro i kroppen som jag inte vet vartifrån den kommer. Känns inget vidare. Nu ska jag sätta på vattenkokaren. Puss

Body in a box

Sitter för tillfället i studierummet i Norrtäljes bibliotek och pluggar svensk litteratur historia. Kul. Om cirka en timme kommer Ebba och då ska vi bege oss till Landkrabban istället, betydligt mysigare. Dock måste jag erkänna att det är rätt skönt att sitta på biblioteket och plugga, man blir inte distraherad av något och det är en speciell studeringsatmosfär här inne faktiskt bidrar till att man fokuserar på arbetet. Ja det är väl vad jag ska återgå till att göra nu, fokusera på mitt arbete. Hej så länge.

Time to get creative


Jag och Linnea sitter och planerar vad vi vill baka för något, och nu blir jag verkligen sugen på att baka! Men hinner nog inte slänga ihop något innan bonde söker fru (det får inte missas) och sen är det ju greys. Så nej, det får vänta. Imorgon ska jag sätta mig på cafè Landkrabban och plugga med Ebba. Hur mysigt som helst. Och satan vad vi ska plugga (observera att det inte innehöll någon ironi i den meningen!)! Nej jag har skärpt till  mig och nu håller jag på att arbeta ikapp varje ämne och det går faktiskt bra *stolt*. Nu ska jag lyssna på Linneas spellista hon plockat ihop till mig. Puss på er.


Bilden är tagen av mig i somras när Julia hade varit i farten och lånat min bakbok A piece of cake.

Förlåt men du är allt jag har

Utökad kommunaltrafik till Malsta är något jag skulle uppskatta, mycket. Jag slutade 15.25 och min buss går inte förens 17.15, och det säger ju sig självt. Jag skulle fikat med Ebba men hon gick och blev sjuk så nu sitter jag i skolan istället med min kära dator, lyssnar på kent och läser bloggar. Skulle jag varit duktig hade jag pluggat, men det är jag inte. Nej nu ska jag avsluta det här otroligt ointressanta inlägget (som att mina andra inlägg brukar vara så intressanta..). Över&Ut!

14.01


Idag mår jag mycket bättre, så det blir skola för mig imorgon. Saknar att kunna vara ute och träffa mina kära vänner. Är ruggigt sugen på att hälsa på min vän i Svanberga i helgen, nu var det ju faktiskt ett tag sen som vi åt på Svanberga pizzeria och jag tror faktiskt att dom saknar sina stamkunder. Hehe.
Nej nu måste mitt rum bli fritt från damråttor, dammsugaren väntar. Puss

Idag gjorde ni min dag


Vi drömmer nog alltid om saker vi glömt

Om jag inte minns helt fel så är det här den fjärde gången jag är sjuk i höst. Fjärde. Hur är det möjligt? För att se det från den ljusa sidan så har jag i varje fall ingen feber (än så länge). Men kanske jag är en av dem som inte påverkas av vaccinet trots allt? (Om man bortser från värken i armen som var minst sagt frustrerande inatt när jag skulle sova och försöka hitta en position som var "skön" samtidigt som den inte skulle göra sig påmind av värken i armen). Dagen har dock börjat mysigt, medans jag stod i köket och bakade scones så gick syster ut för att ta ut hästarna och sedan åt vi frukost framför Twilight. Julia har också gått och dragit på sig en rejäl förkyldning och vi lyckades snyta upp en rulle hushållspapper bara nu på morgonen. Känns som att jag har slagit rekordet i fräschhet,höhö. Nu ska jag bädda sängen och plugga pedagogiskt ledarskap. Pussar


Jag hatar dig som nykter. Jag älskar dig som full.


Nu är jag vaccinerad mot svininfluensan. Jag är säkert en av dem som inte får några biverkningar alls, tänkte  jag när jag gick ifrån behandlingsrummet utan att känna några spänningar i armen alls. Yeah right. Nu kan jag knappt lyfta armen utan att det spänner och jag lovar att jag kommer vakna upp med feber imorgon. Men jag är iallafall vaccinerad  nu. Ikväll ska jag läsa igenom lite arbeten och sedan bara slappa framför gossip girl och ensam mamma söker (ja, jag är en sucker för svenska "hitta-kärleken" program). Men först och främst ska jag fixa iordning alla fotografier i rummet som ska upp på väggen. Puss

Vals för satan (din vän pessimisten)


Jag hatar mitt jobb. Och släktträffar är överskattade. Och Rabih åkte ut igår ur idol. Hela den här helgen suger. Jag försöker dock finna tröst i Röd. Och det hjälper faktiskt lite. Gör dig själv en tjänst och köp skivan. God natt.


Do it real good


Jag klarade, eller tror iallafall, att jag klarade provet galant. Jag har hittat pluggdiciplinen igen och det var på tiden. Nu jäklar ska jag göra klart mina arbeten i tid! Efter provet gick jag hem till Linnea ett tag och laddade över lite kent låtar till datorn och fick lite lyckorus. Sedan har jag kollat på mammas pojkar med min fina syster (jag har turen att min syster är en lika stor tv-serie junkie som jag själv så jag har någon att kolla och kommentera alla programmen med..). Imorgon är det fredag och jag ska köpa kent skivan. Vad som händer efter skolan återstår att se. Nu borde jag verkligen sova. Förresten så är det min kära knäppa syster Julia som pryder bilden ovan, är vi lika?. Nej som sagt, sängen var det nu. God natt!

Snöfall


Okej, finns det någon därute som håller med mig när jag säger att jag är glad över att det snöar? Nu kommer säkert inte snön som faller nu utanför mitt fönster bli något tjockt täcke som lägger sig över marken för att stanna fram tills slutet av februari. Men ändå, snöfall har en viss mysfaktor, det kan man bara inte förneka. Nu skulle jag vilja sätta mig på cafè Landkrabban med någon annan som har distansdag och plugga tillsammans med tända ljus på bordet. Sedan kan man belöna sig med en kopp choklad och ett bakverk som egentligen innehåller på tok för mycket kalorier. Dock blir det inte så idag, då jag inte har någon att plugga med och dessutom har jag inga pengar för tillfället. Så det får bli till att plugga i Norrtälje bibliotekt istället (där det för tillfället är någon jävla dagisgrupp som ska låna böcker som inte riktigt verkar fattat grejen med tystnaden som ska råda i ett bibliotek!). Belöningen för mitt pluggande blir sedan en lunch i Rodens matsal...
Nej nu ska jag återgå till pluggandet och försöka förtränga dagisbarnen med hjälp av kent i lurarna. Puss

Where did I go wrong?

Idag har jag pluggat religion i, hör och häpna, två hela timmar! Imorgon ska jag ta tio bussen in till Norrtälje och  sätta mig i biblioteket och plugga religion och lite svenska. Jag ska banne mig klara av religionsprovet! Imorgon blir det även ridlektion. Hela den här veckan har schemat varit något fullspäckat. Och i helgen blir det jobb och sysslingkalas, det är väl ungefär så kul som det låter.. Hoppas dock att det kanske blir filmkväll i Galltorp någon dag denna helg så jag får träffa mina kära vänner jag tycks vara så beroende av. Haha. Nu ska jag borsta gaddarna. God natt!

Håll mig älskling

Idag har jag och Linnea käkat middag på Lohärads bussen (marabouchoklad och nötter). Jag skulle ju till Calle och framkalla bilder och Linnea gjorde mig sällskap. Det blev en hel del bilder framkallde (hej jag är egoist) och nu ska allt upp på väggen. Idag skrev jag prov som jag inte har någon aning om hur det gick, på torsdag ska jag göra prov i religion. Så det blir till att plugga till det imorgon och hela torsdagen. Dock har jag sovmorgon till ett imorgon och det är ju inte helt fel. Nu ska jag lyssna lite mer på Kent sen ska jag gå och lägga mig och kolla i skolkatalogen som har kommit(!). Sov gott

How could you be so heartless

Jag ska avskaffa naturkunskap. Eller i varje fall kemi. Nu ska jag låsa in mig i mitt rum i två timmar med naturkunskap boken, sen paus, sen en timme igen. Är inte så sugen på ännu ett omprov, vi får väl se om det  fungerar. Ida

Pärlor

Förresten så fick jag upp mitt smyckesupphängargrejs idag också. Det blev riktigt bra faktiskt. Skulle dock fortfarande vilja ha det där nedrans smyckesträdet från Akeba som aldrig vill komma in i butik..
Ikväll blir det middag hos grannarna och gossip girl. Mycket trevligt. Imorgon är det måndag och det är dessvärre mindre trevligt...
Ida

Beauty and the beast

Hade väldigt trevligt igår, kom hem skaplig tid så det var skönt. Nu på morgonen har jag och syster kollat på beauty and the beast. En väldigt underskattad, fin film. Idag ska jag först rida och sedan skruva upp hyllor från IKEA. Köpte en jäkla massa ramar igår så måste åka till Carl i lohärad och framkalla lite bilder i veckan tror jag allt. Nu ska jag ut i höstrusket (btw så är det TVÅ månader kvar tills jag är arton idag, det ni!). Puss

RSS 2.0